Share to FB

Ovih sedam stvari prave dame rade drugačije

Muškarci ih vole, žene im zavide: Ovih sedam stvari prave dame rade drugačije

Svi u životu imamo bar jedan primer samosvesne, jake žene, bilo da je u pitanju prijatelj ili član porodice. Njima se obično divimo, njihova osobnost nas privlači, njihovo samopouzdanje zrači.

Svaki njihov postupak čini se kao da su prepreku okrenule naopako i pretvorile je u još jedan korak u nizu stepenica kojima se penju ka vrhu. Pitate se u čemu je njihova tajna?

1. Neguju svoja znanja

Jake žene znaju svoju snagu, količinu znanja i sposobnosti, a tokom života, kako privatno tako i profesionalno, teže postaviti sebe u situacije u kojima mogu iskoristiti svoje veštine. Fokusiraju se na ono u čemu su odlične, umesto da žale nad svojim slabostima.

Takođe, one su svesne da nisu savršene, ali su svesne i da je sve to ljudski. One svaku grešku pretvore u korisno iskustvo i obavezno izvuku pouku.

2. Vežbaju samopouzdanje

Kad god im je potrebno malo ohrabrenja, bilo da je u pitanju poslovna prezentacija ili privatni sastanak, jake žene, za svaki slučaj, malo “vežbaju” samopouzdanje. Reč je o afirmacijama ili vežbanju govora pred ogledalom i oblačenju odeće u kojoj se osećaju ženstveno i moćno, u kojoj se dopadaju same sebi kada pogledaju svoj odraz.

Jaka, uspešna žena zna koji ritual vežbanja treba upotrebiti, na taj način otkloni nesigurnost te nastupi profesionalno i prilično besprekorno.

3. Uživaju u samoći

Makar sat vremena blažene tišine, samoće i odmora od ljudi i zadataka, obavezno je kod uspešnih žena. One su svesne da je i umu i telu potreban odmor, zato neće dopustiti da im bilo ko ukrade ovaj sat i naruši njihovu savršenu ravnotežu.

Kako možemo kvalitetno i dugoročno davati sebe drugima ukoliko smo sami potrošeni i nezadovoljni?

4. Ne zanima ih model moderne “savršene” žene koji društvo nameće

Jake žene koje su sigurne u sebe nikada ne dopuštaju da im mediji ili društvo diktira kako se treba ponašati, oblačiti, izgledati i slično. One nikad neće biti mršave samo zato što je u pitanju trend. Naprotiv, one su jake i uspešne, zato što su svesne sebe i sigurne u svoje životne izbore.

5. Ništa ne shvaćaju lično

Teške trenutke ove žene nikada ne izbegavaju iz vrlo prostog razloga – znaju da se ništa neće promeniti samo zato što ste odlučili ignorisati negativna zbivanja u vašem životu i zato što u svemu vide pozitivnu stranu. One se ne utapaju u depresiju ili tugu, već se hrabro suočavaju sa istinom i traže najbolje moguće rešenje.

Takođe, jake žene su svesne da ne mogu kontrolisati tuđe ponašanje i emocije, već samo svoje i to im je jedino i važno.

6. Postavljaju ohrabrujuća pitanja

Još jedna odlika jakih, sigurnih žena je i javno postavljanje pitanja zbog kojih se osećaju kao bolja osoba i potezanje tema koje ih osobno ispunjavaju. Takođe, one znaju da postavljanje pitanja samoj sebi “Zašto ja” ne znači apsolutno ništa.

7. Žele poboljšati svet

Prave žene će se uvek pitati kako mogu iskoristiti svoje sposobnosti kako bi svet u kojem žive učinile boljim mestom – nesebičnost je jedna od ključnih karakteristika ovih žena, jer znaju za što su sposobne i žele to podeliti sa svima.portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice