...

Ljubavne avanture su na redu jer se Venera seli u Strelca.

Tranzitna Venera je u znaku Strelcu!

Ljubavne avanture su na redu jer se Venera seli u Strelca. U nekom ekstremnom izražaju ona se ispoljava kao puštena s lanca, razularena, nekontrolisano, sa kim stigne, bez obzira, stranci najčešće, bez mnogo pripreme, itd. A ima jedna narodna koja kaže da čovek nipošto ne kreće da otkriva nove horizonte jer mu se može desiti da se ne vrati ukoliko izgubi put kojim je došao ili više ne vidi obalu s koje je potekao.

No, hajd, mora malo i da se skreće s puta - da bi bilo interesantnije i uzbudljivije - kažu.

Ljubav i avanture se aktiviraju uvek kada je Venera u vatrenom znaku, a naročito je ekspanzivna kada je u Strelcu, od 16. novembra do 10. decembra. Slobodarski kreće naše srce da kuca jer želimo da se oslobodimo od bilo kojih stega, od ljubomornih ili posvojnih lanaca koje smo osećali dok je Venera bila u Škorpionu. Želimo novu vrstu ljubavi i povezanosti koja dolazi s uzbudljivim itinererom za dizanje morala i smisla življenja - jer Venera skriva ključeve ljubavi. Ali, kako rekoh, ovo je divlja Venera koja ne želi da joj iko drži moralne pridike ili nameće bilo kakve klišee. Kod nje je istaknut optimizam na ljubavnom planu i nema te prilike koja se ne vidi kao mogućnost.

Znam da će brdo vas da kaže: lako je reći, ništa od toga! Naravno da kod većine neće čak nikako da se ispolji - jer Venera, kao planeta ljubavi je signifikator vaših vrednosti - kako pružate ljubav. A seks je negde daleko, jer fali Mars. Mesec će dati jednu lepu priliku i razmenu osećanja, MErkur će dati ljubavni satanak, Jupiter pare, Saturn susret sa starom ljubavi, Neptun će vas navesti u pogrešno, a Pluton priliku da se rasteretite ovog balasta ili da se zakačite za nekoga još više i da se upropastite. Naravno sve zavisi od vrste aspekta koji se prave s Venerom.

Ova Venera je takođe vrlo filozofski nastrojena, ali joj malo fali mudrosti i nadahnuća za ozbiljne teme. Naša privlačnost biće pojačana, povoljno za predavanja, i popularnost kao nastavnik, mentor ili vodič je posebno jaka u ovom tranzitu - naročito ako je tema inostranstvo.

A može i ovo da vam se desi, da sretnete nekoga ili brdo ljudi koji krenu da vam predlažu vrlo nerazumllive i za vas nekorisne ideje - "ko da su pali s Marsa" :) . To je energija koju zračite i kojom privlačite tu tematiku sada. Ne krivite druge.

Takođe, možemo biti privučeni bilo pametnim ljudima, s dobrim idejama, i koji vam mogu proširiti vidite, svest i uzdići vaš duh - dati podstrek i podići vam nivo optimizma. Ali pazite, i cinici su deo ovog miljea i ideje bez mogućnosti realizacije. Okružite se s onima koji vide mogućnosti i daju sigurna obećanja da se vaši ciljevi realizuju ili uvećaju.

Govoreći o ograničenjima, ovde ih neće biti mnogo kako na ljubavnom, monetarnom ili društvenom planu. Zato se klonite mrguda i ćutologa, ali cenu ćete platiti kod brbljivaca i onih koji mnogo obećavaju. A vi - pa budite veseli, radosni, zabavljajte se, uživajte tokom ovog tranzita Venere.

Jupiter daje Strelcu snove o bogatstvu i više principijelno nego konkretno. On doprinosi avanturama u kojima ne znamo da odredimo vreme prekida i kažemo sebi: dosta! Ali i veselje, zabava i proždrljivost je deo avanture. Pa je ovo je sjajna prilika za proslave za druženje, za poutovanja.

Naravno, niko ne voli da traći vreme, ali ćete sada upravo to i uraditi - ali šta vam tu mogu!?

Ono što treba izbegavati je: pesimističan pogled na svet. Držite se uverenja da je sve moguće i izvodljivo - ali ne zalećite se, pogotovu ne na ljubavnom planu. Znate i sami da avanturre nikada ne završavaju dobro.

AKO JE ŠKORPION DONOSIO PROBLEME I LJUBOMORU, STRELAC VAM OMOGUĆAVA DA SE NAJLAKŠE RAZIĐETE ILI SPOJITE SA NEPOZNATIM, A U TOM SMISLU NIKAKO MI NE IDE VRAĆANJE NA STARE LJUBAVNE STAZE, TO TAMO NEGDE PRED I OKO NOVE GODINE. RAZNE PRILIKE SU TU - A IZBOR JE SAMO NA VAMA.

🐉


Predhodna stranica