Nagrada

uran
Neptun radi "nešto" što mi uopšte ne razumemo. Nema objašnjenja, jedino kroz apsekte sa drugim planetama..

Tranzit Neptuna kroz Ribe

Neptun – planeta tajni, iluzije, obmane, inspiracije, idealizacije – posle dugog puta vraća se svojoj kući. Puna utisaka sto šezdeset trogodišnjeg iskustva utkanih u svoje nevidljivo - ponovo se kao beli oblak, kao kap kiše, rastače i stapa sa znakom Riba, gde može postati sve ili ništa.

Znak Riba predstavlja završetak prirodnog ciklusa zodijaka, ali i temelj, seme narednog ciklusa, koji počinje znakom Ovna. Sve što bude u ovom periodu možemo očekivati kao klijanje, rast i materijalizaciju u narednih 168 godina.

Neptun će biti u Ribama od 5.4.2011. do 26.1.2026.

Svedoci ste šta smo dobili!

Evo šta smo mi astrolozi objavili te 2011.g. kada je Neptun ušao u zodijački znak Ribe. Sećam se da se puno očekivalo od njega, jer po "prirodi stvari" i njegove energije na tom mestu očekivalo se smekšavanje situacije i da će čovečanstvo naći adekvatne puteve daljeg duhovnog razvoja. A zaboravili smo kako Neptun zna da prevari. Poznata ljudska zabluda. Čisto naivnost koja i proističe iz njega. A i da se nešto započne dobro, to je samo privid. To što smo poželeli i videli kao rešenje, samo će se raspršiti poput dima ili oblaka. Neptun radi "nešto" što mi uopšte ne razumemo. Nema objašnjenja, jedino kroz apsekte sa drugim planetama.

U Ribama Neptun je u sedištu Znači kod " svoje kuće" je. Pa kao i svaka oplaneta u sedištu pokazuje svoje pravu prirodu. A njegova prava prirroda je zavođenje, zabluda, oslanjanje na nešto što nema osnov ai ne postoji. Prevari nas uvek. Otuda se tada rađa generacij idealista, umetnika, saosjećajnih ljudi, okultista, sanjara, religioznih, duhovnjaka, pa i proroka, koja sve ovo nastoji prevesti u svakodnevnicu – kao najnormalniju stvar.

Ali kao što svako lice ima svoje naličje, tako smo i mi očekivali dobro, videli u ljudima svoju iluziju. Ljudi su samo iskoristili tu masku koju nam navlači Neptun. I eto gde smo.

Njegov uticaj je sada polovičan, ta njegova snaga kada j eu seduštu polako jenjava i ostalo nam je samo da iskoristimo njegove aspekte koje pravi sa drugim planetama - kako dobre, tako i loše.

Nekog velikog dobra s njim više nema. Treba se čuvati zabluda. Jer Neptun nikoga ditektno ne povređuje več stvara privid nečega što ne postoji.

Opsenarstvo.

I da zapamtite, za Neptuna nema leka jer je transsaturnovska planeta. To što nam donese, samo treba pokušati razumeti i iskoristiti kako umemo i znamo. Ali je dobar putokaz događaja onima koji uspeju da nađu logiku u onome što on čini.

Uvod iz knjige "Natalna astrologija", Astrozmaj

Neptun je ušao u znak Riba u aprilu 2011. godine i nastaviće kretanje kroz ovaj znak sve do 2025. godine kada će se preseliti u znak Ovna. Ova planeta ostaje oko 14 godina u jednom znaku, a tumačenje tranzita na individualnom planu u natalnoj karti je usmereno na kuću koju zauzima i aspekte koje formira sa drugim planetama.

U astrologiji, svaka planeta ima svoju simboliku, a u slučaju Neptuna ukazuje na želje, otpuštanje granica lažnog ega, barijere koje nas sputavaju. Energija ove planete povezuje se sa uzvišenim ciljevima, a da bi što bolje iskoristili ovaj tranzit fokus treba da bude usmeren ka konstruktivnim idejama, umetnosti, meditaciji, duhovnosti i nesebičnosti.

Ako je Neptun u natalnoj karti dobro postavljen, odnosno formira harmonične aspekte to ukazuje na osobu koja ima bogatu maštu, zanimljiv unutrašnji svet, estetski osećaj, ljubav prema poeziji, umetnosti. Takođe inicira nesebičnost, spremnost da se pomogne drugima. Međutim, loše aspektovan Neptun u natalnoj karti može inicirati nekontrolisane strasti, konzumiranje alkohola, droga i nedostatak odgovornosti.

Kada je aktuelno razdoblje u kome Neptun ide retrogradnim hodom tada treba staviti veći akcenat na praktičnost i pozitivan stav kako bi se izbegle konfuzne situacije, s’ obzirom na prirodu ove planete.

* * *

Poslednji put je Neptun boravio u Ribama od 26.04.1847. do 1861.godine. Ovaj period je bio obeležen novim ideologijama, objavljivanjem «Komunističkog Manifesta», Darvinovom teorijom evolicije, prvom naftnom bušotinom, sueckom krizom, prvom šivaćom, ali i pisaćom mašinom, upotrebom otiska prsta kao znaka identifikacije, osnivanjem tajne službe SAD-a, kao i Linkolnom – predsednikom koji proglašava kraj ropstva.

U ovom periodu su došla na svet i naša dva genijalna uma (Merkur Uran) koji su promenili svet, Nikola Tesla i Mihajlo Pupin. Obojica su se bavila prenosom na daljinu, jedan električnom energijom (naizmenična struja), a drugi glasom (telefon).

Interesantno je što je u ovom periodu postavljen najveći sat na svetu – Big Ben, a upravo sada počinje sa radom i najveći sat u Meki, koji još uvek zvanično nije završen. Saudijska Arabija se nada da će upravo ovaj sat pokazivati službeno vreme za muslimanski svet.

Prvi ulazak Neptuna u znak Riba se u prethodnom ciklusu desio kada je Sunce bilo u znaku Bika, a Mesec u znaku Device. Ovaj zemljani duo je i dao pečat ovom periodu. Pažnja je bila posvećena zemlji i to prevashodno njenoj unutrašnjosti (osa Bik, Škorpion), crno zlato je bilo fokus u ovom periodu, zbog koga su i ratovi vođeni, ego se merio kroz materiju a duša je je postala sitna (Devica) ali teška (Bik), skrivena iza intelekta, milion sitnica i problema. Retki su oni koji su uživali u svakodnevnici i u svakom detalju i koji su mogli verovati bez dokaza i provere.

Neptuna je u Ribama dočekao Saturn, koji je dao i nove forme i bio osnova  na kojoj se formiralo društvo u narednom periodu. Jedna od tih ideja je svakako bio i komunizam, koji je težio da reši siromaštvo u svetu, da izjednači sve ljude (Saturn opozicija Mesec).

Konjunkcija Merkura i Urana u Ovnu je dala genijalne umove, nove ideje posebno u komunikaciji i prenosu energije.

Novi ulazak Neptuna u znak Riba je dočekan egzaltiranom Venerom. Ova kombinacija je svakako bolja nego predhodna, pa je za narednih 160 godina za očekivati nastanak ideologija i filozofija koje će kao svoju osnovu imati ljubav i to onu univerzalnu, božansku (Venera u Ribama). Više će se obraćati pažnja na uzvišene vrednosti, pa i neke bajke mogu postati stvarnost.

U ovom Neptunovom povratku prisutne su još tri konjunkcije i to sve u Ovnu.

Prva je konjunkcija Marsa i Urana i to egzaktna, pa šta drugo ovo može predstavljati nego «brzinu na kub» (Ovan,Mars,Uran). Dakle, u narednom periodu možemo očekivati novi izvor energije na planeti Zemlji. Pošto je ovo vrlo violentna energija, iz nje mogu nastati i razni sukobi, kao i razvoj naoružanja, kao i rođenja budućih slavnih ratnika.

Sledeća konjunkcija pripada Suncu i Jupiteru – spoju koji svakako obećava, nseći svakako više optimizma, duhovnosti, uspešnih sportista i slavnih vojskovođa... Ovo je, takođe, i slika globalizacije, moćnih i slavnih, ega u svoj svojoj veličini, ali i slika prosvetljenja i novih duhovnih vođa.

Konačno, sa prvim ulaskom Neptuna u Ribe – u znaku Ovna rodila se o konjunkcija Meseca i Merkura – čista dečija energija i pesnička kombinacija saradnje intelekta i emocija, misli i osećaja. U ovoj konjunkciji vide se novi načini identifikacije ljudi, kao i novi izumi (Ovan) koji bi čitali vibracije misli (Merkur-Mesec) – recimo, preteča telepatske mašine!

Ovaj stelijum u Ovnu, pod budnim pogledom egzaltiranog Saturna, daje smer kretanja energije od jedne destrukcije do uzvišenosti. Naročito zbog istovremenog bivanja i Sunca i Meseca u Ovnu – ovaj period nagoveštava početak nove etape u razvoju čovečanstva ili povratak na stare vrednosti u novom ruhu.

Kako je u prošlom periodu dokazano pomoću kristala da voda pamti (Saturn, Neptun), iskoristimo sada to saznanje, sačuvajmo i utisnimo ljubav u sve vode ove  planete (Venera, Neptun), da obezbedimo potomcima postojanje.

🐉

Predhodna stranica