,, Konjukcija Jupiter - Mesečev čvor

Promena obuće


Jupiter konjunkcija Severni Čvor


Jupiter je u konjunkciji sa Severnim Čvorom u Biku.

Koreni svih živih bića povezani su zajedno i napajaju se iz istog izvora. Svaki živi stvor naginje istom. Eto, kažu stare knjige, "Kada se obore moćno drvo, jedna zvezda pada sa neba. Kada se velika stabla poseku, kiša prestaje i šuma se pretvara u korov i travu..." Sada je na svetu previše hladnoće, koja je probila svoj put u srca svih živih bića i duboko dole u korenje trave i drveća."
~ Chan K'in Viejo

Čvorovi nisu stvarna tela, već su mesta na kojima će se Sunce, Mesec i Zemlja ukrštati, omogućavajući naša godišnja pomračenja. Oni se postepeno kreću unazad kroz zodijak, privlačeći nas da razmotrimo sudbinu čovečanstva u tom procesu. Ovo su naši evolucijski vodiči. Kada se planete poravnaju sa Mesečevim čvorovima, one mogu opisati trendove, vrednosti i događaje koji mogu i imati dalekosežne efekte.

Bik je znak Zemlje. Najzemaljskiji od zemaljskih znakova. Kada je Severni čvor u Biku, podsećamo se da ne trošimo ili uzimamo zdravo za gotovo, nepresušnu opskrbu vlastitih životnih resursa. Jupiter ima za cilj da resetuje naše standarde, da otvori našu svest o potencijalu ovog velikog znaka kao leka za ogromnu litaniju, količinu greha koje smo akumulirali u prošlim decenijama. Pluton i Mars, vladari Južnog čvora u Škorpiji, grubi, otporni i ponekad brutalni stoje na savijanju čvorova stvarajući Veliki krst u fiksnim znakovima. I unutar te matrice, Jupiter stoji kao naš spasitelj, naš vodič, naš učitelj.

Jupiter je došao ovde da nas podseti da obilje prirodnog sveta može biti naše ako naučimo kako da koegzistiramo odgovorno i u skladu sa našom Velikom Majkom Zemljom. Bik je takođe znak novca, finansija i onoga što realno posedujemo. Ono što nas održava. Jupiter je planeta izobilja, on čini da stvari rastu. Što može biti sretan prozor za nas da zasadimo seme prosperiteta. S Jupiterom raste sve. Može doneti pozitivne trendove, ali može i preuveličati negativne. Jedan od načina na koji to čini je preveliki optimizam koji prelazi njegove granice. Poslednji put kada je Jupiter bio u konjunkciji sa severnim čvorom u Biku bio je u maju 1929. godine, samo 5 meseci pre kraha berze u Americi i ludilo koje je sledilo potom.

Pod Jupiterovim uticajem, berza je porasla u neviđenom tržištu bikova. Počevši od Hooverovog izbora u januaru 1929., svi su skočili na vagon investicionog ludila. Tržišta su bila u porastu, a svi su hteli napraviti (samo)ubistvo. Ali u trenutku kada je Jupiter usporio za svoju retrogradnu stanicu krajem septembra, tržište je već opadalo, a onda je ubrzo nakon Jupiterove stanice u oktobru došlo do kraha. Jupiter može biti obilan. To takođe može biti jako nezgodno.

Svaki pojam u ovom postojanju je entitet. Svaki zaslužuje našu pažnju. Sledno tome, svaka planeta isto. Tako isto se odnosite i prema Jupiteru, kao i prema Saturnu. A Jupiter propagira i mami nas i pridobija pozivanjem na sopstvenu pohlepu i preterano samopouzdanje. Obratite pažnju. Nije više trenutak za to. Trenutak je da trezveno razmislite. Trenutak je da posumnjate u sve što vas okružuje. Pa i da posumnjate u sebe - da se preispitate. Da sutra ne bi ponovili istu grešku. Jer svaka ponovljena greška je smišljena. A kada je s namerom, ona je neoprostiva.

Pluton i Mars su takođe u kvadratu sa čvorovima ovog meseca i Fiksnom Krstu na nebu, oslobađajući karmičke posledice naših postupaka i podsećajući nas da ono što radimo govori nam i ima posledice. Pluton neće haje ni za kakve dogovore. Pluton je na vrhu. Vrhunsko božanstvo. Složeni i nevidljivi, efekti (posledice) radnji počinjenih u prošlosti proći će kroz naše živote. I ne možemo uvek videti ukupne efekte onoga što radimo i govorimo. Istovremeno, ono što sejemo danas, imaće svoje posledice u budućnosti. A to je nekako baš sada! Stoga zašto ne biste pogurali svet dobrotom? Zašto ne izbacujete iskre pomoći i iskupljenja u vidu ispravnih postupaka i savesnih izbora? Mars i Pluton takođe mogu biti moćni saveznici. A kroz hrabrost naših uverenja i volju pravednika, ne može se reći šta sve možemo postići uz njihovu pomoć.

Pluton u kvadratu s Jupiterom pokušava da nam pokaže šta smo prerasli, a šta više nije relevantno za ono što smo sada. Držimo se starih zastarelih ideja o tome ko mislimo da jesmo, i nosimo to sa sobom kao neke premale pohabane cipele koje više ne pristaju ili ne rade posao za koji su bile namenjene. Vreme je da spojite nove i bolje cipele. Čovečanstvo se razvija i nastavlja da evoluira, i nosi nas ostale na putu.

Obratite pažnju na ono što se dešava tokom ove nedelje. Stvaranje novih veza? Obrati pažnju. Osjećate se neumoljivo povučeno u određenom smeru? Želite saznati više o nekoj temi? Bili pozvani da uradite pravu stvar? Jer čak i kada se od nas traži da položimo na počinak stare tropa dijaloge, takođe smo pozvani da istupimo napred.

Pokušajte da ne postanete čovek uspeha, već da postanete čovek vrednosti. ~ Albert Einstein

Jupiter može doneti previše samopouzdanja i malo previše. Ali to je i dalje zaista sretna planeta puna potencijala i nade. Čak i u vanrednim okolnostima. Čak i u uslovima borbe za moć Marsa/Plutona na visokim mestima. I kao takvi, neka svi nađemo plodno tlo u koje ćemo posaditi seme mogućnosti kako bismo mogli gledati kako raste.

Većina koja me prati nisu ljudi koji imaju puno novaca, jer većina nij eopterećena njime, zato ću novac zameniti vrednostima jer će svi koji me prate imati utisak da tekst nij enamenjen njima. Evo.

Da biste maksimalno iskoristili svoje vrednosti sa Jupiterom u konjunkciji sa severnim čvorom:

  • Prvo se fokusirajte na svoje najvažnije prioritete! Stvari koje su zaista važne.

  • Nemojte se previše zanositi! Ako je previše dobro da bi bilo istinito, verovatno nije.

  • Sa Jupiterom u Biku više se radi o kvalitetu nego o kvantitetu.

  • Jupiter u Biku se odnosi na dugoročnu održivost i stabilnost.

  • Ako morate da napravite izbor, nagnite se da uradite pravu stvar, poštenu stvar. Šta je za dobro svih zainteresovanih.

  • Zapitajte se šta želite da razvijete u svom životu? Zatim pogledajte šta možete učiniti da to postane bliža stvarnost.




    @ Lazar

    Predhodna stranica