...

Prilika nad prilikama sa obljem energije, samo da izdefinišemo šta hoćemo

Astrologija decembra 2021. - Aleluja!

Neki od vas su možda preboleli tako dinamičnu, dramatičnu i punu akcije godine koju nam je donela 2021. do sad. Ako je to slučaj, najbolje je da se pripremite, jer je 'najbolje' sačuvano za poslednji, za najnapetiji mesec, decembar 2021.!

Do sada je kvadrat Saturn-Uran koji je dominirao tokom 2021. godine imao prilično zabranjujući efekat, debalansirajući nas u nedefinasom stanju. Po principu, jeste-nije, hoću-neću...

Duboke transformacije dešavale su se u pozadini, ali na individualnom nivou, bilo je mnogo stagnacije, čekanja, i nedovoljno zamaha.

Decembar 2021. će početi da uzdrma stvari i da 'popravlja' sve ovo. Sva napetost i blokirani zamah koji su se gomilali tokom 2021. godine dostići će tačku vrhunca i stvari će se konačno početi pomicati i kretati napred.

Imamo rekordan broj moćnih tranzita tokom decembra:

  • Pomračenje Sunca duhovnog južnog čvora u Strelcu
  • Konačni kvadrat Saturn-Uran u Vodoliji-Biku (Da!)
  • Jupiter zauvek napušta Vodoliju i ulazi u Ribe
  • … to su ta 3 ogromna "Aleluja!"

    A sa konjukcijom Venere i Plutona skoro celi mesec, stvari će postati intenzivne - zaista jako intenzivne. Pogledajmo najvažnije tranzite u mesecu:

    4. decembar 2021. - Mlad Mesec i pomračenje Sunca u Strelcu

    4. decembra 2021. imamo snažno pomračenje mladog Meseca i Sunca na 12° Strelca.

    Ovo je pomračenje Sunca tako da je povezano sa novim počecima, a takođe i pomračenje južnog čvora, povezano sa oslobađanjem starih obrazaca iz prošlosti. Kao i kod većine stvari u životu, kada se jedna vrata zatvore, druga se otvaraju. Ako želimo drugačije sutra, zaista je važno da oslobodimo one obrasce koji nam više ne služe.

    11. decembra 2021. - Venera u konjunkciji sa Plutonom

    11. decembra 2021. Venera je u konjunkciji sa Plutonom na 25° Jarca. Ovo je samo početak 'lepog prijateljstva'. Ne samo da će se Venera i Pluton držati za ruke skoro celi mesec decembar... već pošto će Venera ovog meseca biti retrogradna, imamo evidenciju o 3 tačne konjunkcije Venera-Pluton, poslednja se dogodila u martu 2022. Venera i Konjukcije Plutona su zaista intenzivne, čak i kada traju samo 3 dana, kao što to inače rade. Jer Venera je brza. Predstoji nam konjunkcija od 3 meseca. Venera su naša osećanja, naše subjektivno iskustvo života - a to uključuje naše vrednosti, sklonosti i nesklonosti, vrste stvari i ljude koje nas privlače. Kada je Venera u konjunkciji s Plutonom, neke mračne venerine istine izlaze na videlo. Neka neprijatna, neprorađena osećanja traže oslobađanje. Pluton traži da budemo stvarni u vezi sa onim što želimo - i uvek postoji nešto brutalno u Plutonovim otkrićima, bez obzira na to koliko smo posla u senci uradili u prošlosti, ili koliko smo duhovno prosvetljeni (mislimo). Možemo misliti da znamo šta želimo - "Ja sam samo iskren svojim osećajima" - ali Pluton dolazi da nam pokaže da ne želimo. Ono što zaista želimo, ono što cenimo, izvor, osnovni razlog svega, je nešto tako iskonsko, tako ukorenjeno u našem identitetu, da usmerava naš život na način koji nas ostavlja nemoćnima - dok ne postanemo svesni dinamike. Obratite pažnju na sva svoja osećanja, preuzimanja koja se dešavaju oko ovog datuma, jer su oni zaista važni - i glavna su tema u vašem životu u naredna 3 meseca i dalje. PAzite da nešto ne "zabrljate".

    13. decembra 2021. - Mars ulazi u Strijelca, a Merkur u Jarca

    13. decembra i Merkur i Mars menjaju sedišta. Taman kada Merkur napusti Strelca i uozbilji se u Jarcu, Mars napušta Škorpiju kako bi se malo zabavio u Strelcu. Kada je planeta intelekta (Merkur) ispred planete akcije (Mars) razmišljamo pre nego što delujemo. Merkur u Jarcu dolazi sa planom i strategijom, dok će Mars u Strelcu to samo učiniti. Zato tada možemo očekivati rezultate jer su plod proračunasti i plana.

    15. decembra 2021. - Mars u konjunkciji sa južnim čvorom

    Baš kada ulazi u znak Strelca koji voli zabavu, Mars dočekuje najneobičniji gost: Južni Mesečev čvor. Južni čvor je naša karma i darovi, naše akumulirano znanje. Kada južni čvor sretne Mars, južni čvor će podeliti svoj kodeks ponašanja'. Održaće malo predavanje! “Da, možete otići na sva ova sjajna mesta u Strelcu, ali ne zaboravite na sve što je pošlo po zlu u prošlosti”. Ovo će biti pomalo antiklimaks za Marsa, posebno kada je u Strelcu, jer Mars ne voli da mu se govori šta da radi. Ali ako Mars sluša reči mudrosti ne shvaćajući stvari lično, možda će otkriti da poznavanje detalja neistražene teritorije ne mora oduzeti njegovu slobodu. I možda povuče pravi potez.

    18. decembra 2021. - Pun Mesec u Blizancima

    18. decembra 2021. imamo pun Mesec na 27° Blizanaca. Ovaj divni Pun Mesec formira povoljan trigon sa Jupiterom, kulminira sa temama Blizanci/Strelac/Jupiter u Vodoliji koje smo imali 2021.

    19. decembar 2021. - Venera ide retrogradno, Hiron ide direktno

    19. decembra 2021. Venera ide retrogradno sa 26° Jarca, dok Hiron ide direktno sa 8° Ovna. Ima dosta toga da se priča o ovoj veoma moćnoj retrogradnoj Veneri (pripazite na poseban izveštaj koji ću objaviti bliže datumu), ali u ovom trenutku napominjem da Venera ide retrogradno istog dana kada Hiron ide direktno. Venera je takođe u konjunkciji sa Plutonom, tako da imamo neke veoma moćne energije u mešavini. Veoma snažno emocionalno otkriće (Venera retrogradna u konjunkciji Pluton) će otkriti skrivenu ranu, istovremeno pokrenuvši neophodan proces zarastanja (Hiron direktno). Kao da smo spremni za izlečenje, spremni za ljubav, ali još uvek nismo tu. Moramo prvo otići u Podzemlje. Odlična vest je da retrogradna Venera dolazi sa velikom jasnoćom. Sada znamo šta treba da radimo - samo je pitanje da krenemo na putovanje i da ostanemo verni sebi bez obzira šta Pluton ima da otkrije.

    21. decembar 2021. - Sunce ulazi u Jarca

    21. decembra 2021. Sunce ulazi u Jarca i imamo zimski solsticij na severnoj hemisferi i letni solsticij na južnoj hemisferi. 0° kardinalnih znakova daje nam ogromnu energiju i osećaj smera. Sada osećamo da možemo pomeriti planine. Ovo je sjajan trenutak da budete jasni o tome šta želite da postignete.

    24. decembra 2021. - Saturn kvadrat Uran

    24. decembra 2021. imamo božićni poklon: poslednji Saturn-Uran kvadrat u godini. “Božićni poklon” je, naravno, pomalo ironičan – nije da dobijemo poklon tipa Venera u konjunkciji sa Jupiterom. Saturn u kvadratu Urana je kolektivni tranzit i verovatno će doći s kolektivnim pomacima koji će u velikoj meri zaključiti kvadrat Saturn-Uran koji je uticao na nas tokom 2021. Nije da će se nešto iznenada dogoditi (iako bi s Uranom moglo) i tada nikada više nećemo čuti za Saturn-Uran. Saturn i Uran će i dalje biti u orbisu tokom 2022. godine, ali se više nikada neće sresti, tako da dok ćemo 2022. godine i dalje biti pod uticajem onoga što je ovaj kvadrat pokrenuo 2021. godine, pravi ishod će sada postati deo naše stvarnosti. Da li će ishod biti pozitivan ili negativan (najvjerovatnije i jedno i drugo) zavisi od toga koliko smo mi kao kolektiv integrirali lekcije iz prva 2 polja.

    25. decembar 2021. - Venera retrogradna u konjunkciji sa Plutonom

    Dana 25. decembra 2021. dobijamo 2. deo konjunkcije Venera-Pluton, ali ovog puta, sa retrogradnom Venerom na 26° Jarca. Opet, ovo je veoma intenzivan tranzit koji će pokrenuti ponovno rođenje srca. Pošto se ovaj tranzit dešava istovremeno sa kvadratom Saturn-Uran na Božić, želimo da budemo svesni onoga što govorimo i radimo. Nije da želimo pobeći od moćne, oslobađajuće istine koju će ti tranziti sigurno doneti, ali trebamo imati na umu da uvek imamo izbor 'kako' ćemo se nositi s onim što nam planete nude. Jer planete ne rade ništa i ne utiču na nas, Nisu oni naši vladari već vladari znakova, ali nam ukazuju kako bi nešto moglo da se okonča ili dogodi.

    28. decembar 2021. - Ulazi Jupiter Ribe

    Decembar je intenzivan mesec, bez sumnje. Jupiterov ulazak u Ribe je naša spasonosna milost i naša najpoželjnija aleluja, ne samo ovog meseca, već i u mesecima koji dolaze. Više o Jupiteru u Ribama pročitaćete u narednom periodu, ovde.

    29.-30. decembra 2021. - Merkur u konjunkciji Venera i Pluton

    Godina se završava značajnim otkrićem. Merkur, Venera i Pluton susreću se na 25° Jarca za snažan trenutak istine. Kada se naš um (Merkur) i naše srce (Venera) sretnu sa planetom moći i transformacije (Plutonom), više ne možemo reći da ne znamo šta želimo. Pluton će to ispisati na našim čelima, a istina će biti toliko oslobađajuća da će pokrenuti pravu moć prirode. Pazite da ne odbacite ove moćne smernice, jer će 2022. doći sa uzbudljivim prilikama koje će vam pomoći da sve učinite mogućim.

    Sveusvemu, moćan mesec. Pun kombinacija i mogućnosti, a kako većvrekoh, sve zavisi od nas da li ćemo to iskoristiti, ili će već neko drugi trljati ruke i likovati.

    🐉 .

    Predhodna stranica