Retrogradna Venera u Škorpiji

Jedna stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili

Dolaskom u znak Škorpiona Venera dobiJa intenzitet s kojim se malo šta može meriti, pa su naglašene njene zavodničke moći. Za nju vredi – sve ili ništa. Žudi za ljubavlju koja potpuno obuzima i intenzivnim emocionalnim vezama pa se ne boji uroniti duboko i dotaknuti i mračnu stranu stvari. Kad krene retrogradno, "podsetiće vas na onu jednu stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili. Ili nešto drago što ste imali i izgubili. I inspirisaće vas da je pokušate ponovo dobiti. Možda samo pokušaj kod onih koji su se udaljili. A kod onih koji su u "toku", intenzitet želje će se povećati do nerazumnosti. Venera je krenula retrogradno. Spremite se za period drama, testiranja i iskušavanja! Obratite pažnju: retrogradna, podsetiće vas na onu jednu stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili. I inspirisaće vas da pokušate da je dobijete.

Dok je u Škorpionu, sve je drama i frka. Borba prsa u prsa, teme ličnih, medjusobnih odnosa. Dok, kada udje u Vagu, teme će se smekšati i krenuće pregovori i najverovatnije teme zajedničkog života. I nekako s Dolaskom Marsa i prvi impusli ka temama braka. (Sex je oduvek bio najbolji argument :) )

Kao i inače kad je retrogradna, Venera testira naše odnose i veze kao i naš ljubavni život pa tokom 40 dana njenog retrogradnog hoda imamo priliku da ih ponovo sagledamo i vrednujemo.

Retrogradna Venera će će nas iz naše sigurne zone izbaciti u nepoznato – iako će to možda doneti izazove i bol, biće vredno toga. Retrogradno kretanje Venere završiće se 15. novembra u znaku Vage (u koji će ući 1. novembra): "I tu ćemo imati konačan ishod, rešenje ovog tranzita". Budući da je Vaga znak "drugog", veze, "ishod ove retrogradne Venere verovatno će biti povezan s vašim vezama".



A kako je Vaga znak razuma, "krajnji cilj Venerinog retrogradnog hoda 2018. jeste da vam pokaže kako da nađete razum u strasti, kako da pronađete objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište". Tako je, na primer, moguće da ćete naučiti kako, da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpija), najpre morate razumeti ono što "drugi" želi (Vaga). A ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsetiti na načela davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Šta nije dobro raditi u ovo vreme?

Venera je retrogradna svakih godinu i po. Ovaj put to razdoblje privlači posebnu pažnju upravo zato što će Venera biti retrogradna u Škorpiji, "u znaku u kojem se Venera ponaša na poseban način jer je tu u egzilu". Tako je njena negativna strana zadovoljavanje čulnih potreba po svaku cenu. Faza retrogradne Venere nikako nije dobra za početak partnerskog odnosa kao ni za svadbu, ali ni za početak poslovnih odnosa.

"Retrogradna Venera više je kraj nekog odnosa, ljubavnog, partnerskog", "jer donosi osećaj da stari odnosi više nemaju smisla i da su izgubili svaku vrednost, odnosno da se više ne mogu ovako nastaviti." U to je doba takođe moguće da se obnove odnosi koji su nekad bili prekinuti, da se vrate stare ljubavi. Ali tu treba biti jako obazriv. Ulaziti u pregovore samo ako se nudi neko kvalitetno novo.

Posebno dramatični dani u oktobru

Venerino retrogradno kretanje imaće dve faze jer će nakon Škorpije, boraviti u Vagi: prva će faza, u oktobru, biti kudikamo više uzburkana i emotivno komplikovana, dok će prvu polovinu novembra obeležiti traženje te eventualno i nalaženje harmonije na novi način. Budući da tokom retrogradne Venere sve stare stvari gube na vrednosti, moguća je povoljna kupovina s popustom, ali potreban je oprez i dobra procena kako bi se kupilo nešto što će posle imati mnogo veću vrednost.

Dok je u Škorpiji, Venerom vlada Mars. Upravo s njim 11. i 12. oktobra biće u teškom aspektu i "to su posebno dramatični dani". Kako Venera i Mars simbolizuju ženu i muškarca, tih su dana mogući sukobi i svađe između ljubavnika. U oktobru će emocije biti vrlo snažne te će se izražavati na čudan način, katkad i prikriveno.

"Mnogi će se ponašati vrlo dramatično, neki čak i histerično." Osim kriza u međuljudskim odnosima, ovaj će tranzit izazvati i probleme s materijalnim dobrima i finansijama. I tu, naime, sve staro gubi vrednost, zbog čega se osećamo izgubljeno.

Drama prestaje, ljubavnici opet u zagrljaju, finansije su bolje...

Kako će od novembra Uran biti u Biku, i on će uticati na odnos Bik – Škorpija. Poslednji dan oktobra Uran će biti u opoziciji s Venerom u Škorpiji, naglašavajući ljubavne veze i finansije, s porukom da n etreba brzati, iako može na orvi pogled sve izgledati divno. . Inače, ova je jesen kritično razdoblje kad je reč o finansijama, investicijama, bankovnim kreditima i slično, "jer kad je Venera retrogradna u Škorpiji, sve se menja: menja se odnos prema novcu te novac i investicije imaju drugačiju vrednost".

Kad Venera u novembru uđe u Vagu, to će doneti harmonizaciju odnosa i umirenje osećanja. A kada 10. novembra Venera dođe u trigon s Marsom, "drama će prestati, ljubavnici će se ponovo naći u zagrljaju i finansije će izgledati mnogo bolje."

I time će se završiti retrogradnost Venere. A i tenzije. Možete se vratiti i računati na stare proverene vrednosti.



Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice