Share to FB


Kraj svijeta odgođen je samo do jeseni ili do 21. 12. 2012. g.

“Veliko pročišćenje”, prema mitu Hopa, praćeno prirodnim kataklizmama trebalo bi se dogoditi na kraju petog ciklusa, koji uskoro završava, a zatim se sve ponavlja

Kraj svijeta odgođen je samo do jeseni ili do 21. 12. 2012. g.

Kraj svijeta biće popraćen mnogim katastrofama

Sunce će se 21. prosinca 2012. poravnati sa središtem Mliječnog puta, a prema majanskom kalendaru završit će peti ciklus (svaki traje približno 5125 godina). Uz neviđene prirodne katastrofe poput erupcija vulkana, poplava i potresa, vrijeme bi se ponovno trebalo početi odbrojavati. Drevna civilizacija Maja s poluotoka Yucatana u Meksiku upotrebljavala je čak 22 kalendara. Vrijeme je promatrala ciklički, a ne pravocrtno, s početkom i krajem. Proročanstvo se zato ne odnosi na kraj nego tek na novi početak koji donosi transformaciju svijeta i ljudi. 

Jednako je bogata mitologija i indijanskog plemena Hopa, koje živi u rezervatu u Arizoni. I oni vrijeme promatraju ciklički: u početku je svijet bio čist i nevin, a zatim su ga u svakome novom ciklusu ratovi i korupcije iskvarili. “Veliko pročišćenje” praćeno prirodnim kataklizmama trebalo bi se dogoditi na kraju petog ciklusa, koji uskoro završava, a zatim  se sve ponavlja.

Na drugom kontinentu, u Kini, za proricanje budućnosti rabi se “Knjiga promjene”, najstarije djelo klasične kineske književnosti. Pomoću 64 heksagrama te načela Jina i Janga iz nje se traže uvidi u sreću i budućnost. Numerolog Terence McKenna u tekstu je pronašao uzorke odnosno padove i uspone na grafu koji se podudaraju s velikim promjenama u prošlosti. U prosincu 2012. dogodit će se jedan takav pad, no McKenna nije siguran je li riječ o sudnjem danu, invaziji izvanzemaljaca ili katarzi čovječanstva. 

Na bijelom konju uništava sile zla

U hinduističkoj tradiciji bog višna dolazi na zemlju na bijelom konju i mačem koji izgleda kao komet tkako bi uništio sile zla.

Sudnji dan u budizmu vodi pročišćenju

U budizmu armagedon se zove Shambhala, a doći će kada deset amoralnih principa zamijene učenja koje je buda prenio čovječanstvu.

Prema proročanstvu će Armagedon biti u Megidu

Armagedon je i grčko ime za drevni grad Megido, u kojem su se u antičko doba vodile mnoge velike bitke. smješten je u današnjem Izraelu. 

Dokazi zlokobnih proročanstava

U Nacionalnoj knjižnici u Rimu 1982. novinari Enza Massa i Roberto Pinotti našli su izgubljenu Nostradamusovu knjigu punu crteža i slika zbog kojih bi se ljudi trebali zabrinuti za ono što će biti 2012. godine. Jedna od interpretacija slika velika je poplava koja će 2012. donijeti veliku kataklizmu. Tijekom stoljeća mnogi su predviđali kraj svijeta, no mnoge su od Nostradamusovih mračnih vizija navodno potvrđene u stvarnosti. To se ponajprije odnosi na Napoleonov pohod, Hitlerov uspon i pa, bacanje atomskih bombi na Japan i ubojstvo Kennedyja. Nostradamus je bio liječnik, no noću je radio okružen okultnim knjigama, a granice vremena i prostora prelazio bi kombiniranjem magije i astrologije. Pisao je u stihu, a njegova “Proročanstva” iz 1557. sastoje se od 942 katrena i najpoznatija su tiskana knjiga proročanstava. Još kao mladi student medicine Nostradamus je podržao Kopernikovu teoriju da se zemlja okreće oko Sunca, a to se pokazalo točnim. 

No osim Nostradamusa, u doba inkvizicije u pećini u engleskom Yorkshireu rođena je Ursula Southeil, a poslije je postala poznata kao Majka Shipton. Rodila se ružna te prevelike i neobične građe, a zato što je pećina smrdjela na sumpor, seljani su vjerovali kako joj je otac sam vrag. Prema legendi, majka ju je napustila nakon dvije godine, a ostatak života provela je u samostanu. Shipton je točno predvidjela smrt Henrika VIII., Veliki požar u Londonu, Prvi i Drugi svjetski rat, poraz španjolske armade...

Nakon priznanja bi ih stavili na lomaču

U doba inkvizicije, od 12. stoljeća do napoleonskih ratova, procjenjuje se kako je spaljeno gotovo pet milijuna ljudi, najviše žena. 

Istinita proročanstva preživjela su povijest

Proročanstva majke shipton najprije su se prenosila usmeno, no već nakon 1641. izašlo je oko 50 različitih pisanih edicija. portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice